Artikel BN/DeStem: Gemeente nu eigenaar terrein Leijten Transport

KLUNDERT – De gemeente Moerdijk wordt vandaag eigenaar van het terrein van Leijten Transport aan de Schansweg in Klundert.
Het terrein was begin dit jaar al aangekocht maar de overdracht is vandaag.

De belangrijkste reden om Leijten uit te kopen is dat het daarmee een stuk rustiger wordt aan de Schansweg waarmee het in Klundert weer een stukje veiliger wordt, aldus wethouder Louis Koevoets. Omdat het bedrijf overlast opleverde leefde wens om het bedrijf uit te plaatsen al langer. “Het was gewoon een wens van de gemeenschap om Leijten uit de kern te krijgen”, zegt Koevoets.

Het bedrijf is nu verhuisd naar industrieterrein Borchwerf in Roosendaal. Directeur Henk Leijten: “We maken een frisse start met meer ruimte voor op- en overslag.”

Leijten Transport zat zeventig jaar in Klundert. In 1976 streek Leijten neer aan de Schansweg.

De aankoop van het terrein past in het project Moerdijk Meer Mogelijk. Dat is opgezet om de leefbaarheid en de economische ontwikkeling van Moerdijk te verbeteren.

Wat de gemeente voor het terrein heeft betaald is niet duidelijk. Ook over de toekomstige invulling bestaat nog geen zekerheid.

Het terrein aan de Schansweg kan worden gebruikt voor woningbouw maar ook voor kleine bedrijven. “De toekomst wordt nog onderzocht”, licht Koevoets toe. “We hebben er destijds het terrein van de gasfabriek ook gereinigd. Die locaties zijn nu in beeld voor woningbouw of bedrijfjes.” Als de toekomstige invulling een flinke duit oplevert dan profiteert Leijten daar ook van, aldus Koevoets.