Omroep Brabant: Burgemeester Klijs: ‘Vul enquête over toekomst Moerdijk in’. 18-12-2013

MOERDIJK – Burgemeester Jac Klijs roept de inwoners van Moerdijk op om de enquête in te vullen over de toekomst van het dorp. De vragenlijst valt een dezer dagen op de mat bij elk huishouden. In totaal worden ruim 900 enquêtes verspreid.
Uit een enquête van Omroep Brabant en BN DeStem bleek eerder dat de helft van de inwoners vindt dat Moerdijk opgeheven kan worden. Het vertrouwen in de gemeente is laag en de inwoners klagen over de leefbaarheid [.Word, 264kb] in het dorp. Zo zijn er klachten over verkeer, lawaai en stank afkomstig van de industrie.

Klijs.aspx

‘Hoe meer reacties, hoe beter’
“We willen heel graag weten hoe de inwoners denken over de toekomst van het dorp en hun eigen toekomst”, schrijft Klijs in een persbericht. “Hoe meer reacties we krijgen, hoe beter het inzicht in de gevoelens die er leven.”

Klijs meldt verder dat de provincie, gemeente en havenschap geloven in de leefbaarheid van het dorp als daarin wordt geïnvesteerd. “Nu horen we graag hoe de bewoners erover denken.”

Deadline 5 januari
De enquête kan schriftelijk of online ingevuld worden. De inwoners van Moerdijk hebben tot 5 januari de tijd om de vragenlijst in te vullen.

Volgens Klijs worden alle meningen uit het dorp in januari bestudeerd. “Als uit de enquête blijkt dat er geen draagvlak is voor het investeren in de leefbaarheid zoals voorgesteld, dan is dat aanleiding om met provincie en havenschap in overleg te treden over het aanpassen van de plannen. Een eventueel andere keuze wordt daarna met de inwoners uitgewerkt. Het is daarom belangrijk dat nu iedereen zijn mening kenbaar maakt.”