PvdD: LPM-besluit over rug van Moerdijkse burgers 20-05-2014

‘s-Hertogenbosch, 20 mei 2014 – Logistiek Park Moerdijk (LPM) wordt de bewoners van Moerdijk door de strot gedrukt door de gemeente, de provincie en het havenschap, stelt de Brabantse Partij voor de Dieren-fractie (PvdD). De partij heeft al meerdere keren vraagtekens gezet achter de onterecht positieve verwachtingen van LPM.
De provincie kondigde op 20 mei aan dat De gemeente Moerdijk, de provincie Noord-Brabant en de Raad van Bestuur van het Havenschap Moerdijk instemmen met de Havenstrategie 2030 en een maatregelenpakket voor het dorp Moerdijk. De realisatie van het LPM lijkt daarmee weer een stap dichterbij te komen. Er is echter grote twijfel over de financiële haalbaarheid van de plannen, wijst ook de second opinion*, uitgevoerd in opdracht van Provinciale Staten, uit.
De PvdD vindt dat provincie, gemeente en het havenschap de inwoners van Moerdijk niet serieus nemen en proberen over de ruggen van de Brabanders een besluit voor het LPM door te drukken. PvdD-Statenlid Marco van der Wel noemt het “een absolute schande”. Van der Wel: “De maatregelen die worden voorgesteld voor verbetering van de leefbaarheid voor het dorp Moerdijk zijn een wassen neus, een doekje voor het bloeden. Dit terwijl het dorp Moerdijk wordt ingesloten tussen de haven, de rijksweg en het Logistiek Park Moerdijk, en daardoor niet meer leefbaar is.”
De onwil van Gedeputeerde Staten om te luisteren naar de deskundigen en de meerderheid van de inwoners van Moerdijk, toont aan dat dit college van VVD, CDA en SP over de houdbaarheidsdatum heen is. Van der Wel: “Gelukkig kunnen de bewoners van Moerdijk donderdag een stevig signaal afgeven met hun stem voor de Europese verkiezingen.”